„KNJIŽAR“ – biro & office expo magazine

„Knjižar“ je časopis koji je pokrenut 2000. godine sa ciljem da informiše i promoviše proizvodnju i trgovinu školskim i kancelarijskim priborom u Srbiji. Prvi pilot broj časopisa je objavljen u tiražu od hiljadu primeraka, a osnivač časopisa je Zoran Vučićević. Ideja je bila da pruži knjižarima, trgovcima, proizvođačima i distributerima jedinstveni adresar knjižarske industrije koji bi im olakšao kontakt s kolegama i pružio uvid u ponudu na tržištu.

Nakon pozitivnog odziva prvog broja časopisa među knjižarima u celoj tadašnjoj SRJ, „Knjižar“ je počeo izlaziti četiri puta godišnje. Pored raznovrsnih rubrika koje su pratile rad Udruženja knjižara, redakcija se trudila da prati sva aktuelna dešavanja u vezi s ovom branšom, uključujući predstavljanja preduzeća, prezentacije novih proizvoda, istaknute pojedince i opsežne izveštaje sa sajmova koji su se bavili knjižarskom strukom.

Časopis je prvih nekoliko godina štampan u B5 formatu, a od 2007. godine se štampa u punom koloru u A4 formatu. Ova promena omogućila je da časopis zadovolji potrebe sve većeg broja saradnika, posebno firmi koje se oglašavaju u „Knjižaru“.

Izdavač časopisa je valjevsko preduzeće „Printex“, a redakciju časopisa „Knjižar“ vodi glavni i odgovorni urednik Zoran Vučićević. Tokom deset godina izlaženja, časopis je postao popularno sredstvo oglašavanja mnogim preduzećima u knjižarskoj industriji u Srbiji i šire, stekao je veliku bazu pretplatnika i poslovnih saradnika.